Grilovaná vepřová žebírka

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřových žebírek nebo kotlet 1 kg
  • marináda: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína, 4 stroužky česneku, sůl, citrónová šťáva, pepř, glutasol, 4 lžíce voňavých bylinek (estragon, yzop, bazalka, medunka, saturejka, kopr)

Postup

1 Žebírka odkrojíme, mírně naklepeme a marinujeme nejméně 3 hodiny ve směsi ze sojové omáčky, vína, lisovaného česneku, soli, pepře, citrónové štávy, špetky glutasolu a nasekaných bylinek. Pak pomalu 0,5 hodiny grilujeme na grilu.
2 Přílohy:
3 K tomu podáváme chléb a salát z rajčat a cibule

Mohlo by Vás zajímat

Výborná marináda
Postup přípravy: Maso použijeme jakékoliv (kuřecí prsa, krkovice, vepřová kýta nebo kotleta... (Krkovice je vynikající na gril). Do vody s olejem...
00:44
Grilovaná kachna s popmeranči
Ingredience smícháme dohromady a přelijeme krůtí maso v misce a necháme cca 2 hodiny odležet
00:44 · 
Marináda na řebírka - Klucivakci
Cibuli a česnek nasekáme najemno, přidáme kečup, hořčici, kávu, pivo a koření. Vymícháme hustou marinádu, do které vložíme žebírka a necháme nej...
00:44 · 
Grilovaná kuřecí křidélka Teriyaki
Kuřecí křidélka den předem naložíme do marinády. Druhý den je grilujeme po obou stranách. Asi po 8 až 10 minutách každou stranu. Stejným způso...
00:44 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...