Marinovaná ryba

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše necháváme probublávat, aby se ryba nerozpadla) až do změknutí. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Poté rybí porce i s cibulí opatrně podebereme a vyjmeme a naskládáme do skleněné nádoby (nemusí nutně být, ale je to lepší). Vývar přecedíme a zalijeme to tím. Uložíme do chladničky marinovat 48 hodin. Před podáváním ji můžeme ozdobit vařenou nebo čerstvou zeleninou, petrželkou nebo jarní cibulkou.
2 Ryba dle receptu vydrží i 2 týdny, ale u nás je většinou 4. den pryč přesto, že každým dnem je chuťově lepší a lepší.

Mohlo by Vás zajímat

Marinovaná krůtí křídla na grilu
Krůtí křídla opláchneme. Citrón omyjeme a pokrájíme na plátky. Hlavičku česneku vodorovně rozpůlíme, rozmarýn opláchneme, osušíme a jehličky otrh...
Marináda na řebírka - Klucivakci
Cibuli a česnek nasekáme najemno, přidáme kečup, hořčici, kávu, pivo a koření. Vymícháme hustou marinádu, do které vložíme žebírka a necháme nej...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...