
0185 - Ruský boršč
SUROVINY
0,5 kg červené řepy
1 kg předního hovězího masa
2 lžíce oleje
8 hrnků vody nebo hovězího vývaru
0,5 kg menšího hlávkového zelí
0,5 kg oloupaných nakrájených rajčat
1 nakrájená cibule
4 prolisované stroužky česneku
2 nakrájené brambory
sůl, pepř
1 kg předního hovězího masa
2 lžíce oleje
8 hrnků vody nebo hovězího vývaru
0,5 kg menšího hlávkového zelí
0,5 kg oloupaných nakrájených rajčat
1 nakrájená cibule
4 prolisované stroužky česneku
2 nakrájené brambory
sůl, pepř
POSTUP
Červenou řepu, zelí a maso nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Přidáme vývar nebo vodu a přikryté vaříme asi 40 minut. Přidáme pokrájenou červenou řepu, hlávkové zelí, rajčata, cibuli a česnek. Zakryjeme pokličkou a vaříme 40 minut. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nezměknou. Na konci ještě případně dochutíme. Tradičně se tato polévka podává se zakysanou smetanou. Polovinu hovězího masa můžeme nahradit vepřovým, přidat klobásu nebo zeleninu a pórek
Recept "0185 - Ruský boršč" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.