Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Masové polévky > Drštková polévka
 

Drštková polévka

Drštková polévka
 
  • přidat obrázek ...
 
***
Náročnost
lehký
Časová náročnost
127 min.
Počet zobrazení
10704x
Autor: minoro

SUROVINY

800 g hovězích drštek
2 větší cibule
rostlinný tuk (CERES SOFT)
paprika gulášová
paprika pálivá
4 hladká mouka (asi 3 až
majoránka
sůl
voda

POSTUP

Většinou vaříme 1 den hovězí drštky a druhý den polévku. Vaření drštek: Hovězí drštky vložíme do většího hrnce a zalejeme studenou vodou. Na plotně přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi 10 minut. Potom vodu z drštek vylejeme, nalejeme na ně novou studenou vodu a vaříme dále pod pokličkou. Vodu nesolíme. Vodu vyměníme celkem asi 4x až 5x. Hovězí drštky vaříme doměkka celkem asi 5 hodin. Uvařené držtky nakrájíme na nudličky a můžeme nechat v přikryté misce v ledničce do druhého dne. Drštková polévka: Ve větším hrnci rozpustíme kousek rostlinného tuku, přidáme 2 nadrobno nakrájené cibule a restujeme až cibule zesklovatí. Potom přidáme 0,5 kávové lžičky pálivé papriky a 1 sáček gulášové papriky, zalejeme asi 0,25 litrem studené vody a přivedeme do varu. V hrnku si rozkvedláme ve studené vodě hladkou mouku a vlejeme do vroucího základu. Naředíme si hustotu a množství polévky a přiměřeně osolíme. Mouku rozkvedlanou ve studené vodě lejeme vždy do vroucího základu. Přidáme nakrájené držtky a pod pokličkou dovaříme asi 20 minut. Občas zamícháme ode dna vařečkou. Na závěr přidáme hrst majoránky a ještě krátce povaříme. Poznámka: Pokud uvaříme polévky víc, můžeme jednotlivé porce nalít do kelímků a zamrazit. Později nám po ohřátí jistě přijde vhod.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.