Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Masové polévky > Dršťková polévka
 

Dršťková polévka

Dršťková polévka
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
120 min.
Počet zobrazení
2497x
Autor: neuveden

SUROVINY

Dršťky
sůl
majoránka
paprika
sádlo
máslo
polohrubá mouka
vegeta
zeleninová nať (sušená nebo čerstvá)
kořenová zelenina
ev. hovězí srdce

POSTUP

Dršťky omyjeme pod proudem studené vody, pak prosolíme, řádně promneme, necháme chvíli odležet a opláchneme. Poté dáme vařit do studené vody. Když se začnou vařit, vylejeme vařicí vodu, nalijeme studenou a to opakujeme celkem třikrát. Po čtvrté studenou vodu osolíme, přidáme vegetu, majoránku, různé natě (celer, petržel, libeček). Tak vaříme dokud dršťky nezměknou - trvá to dost dlouho (3--4 hod). Je třeba dolévat vodu a občas zamíchat. Tou dobou už se může ve druhém hrnci vařit hovězí srdce v osolené vodě se zeleninou - jako na polévku. Je dobré mít více vody. Vodu z drštěk lze použít, pokud není příliš ostré chuti.

Změklé dršťky očistíme a krájíme na nudličky, rovněž nakrájíme vařené srdce. Vše zalijeme vývarem přidáme majoránku a dáme znovu vařit. Nakrájíme cibulku, kterou osmažíme na sádle do červena - jako na guláš. Když začne červenat odstavíme - dojde a přidáme přiměřeně sladké papriky. Jakmile se paprika zaškvíří, nalijeme směs do vroucí polévky a pánev vymyjeme vývarem. V tomto stavu vaříme tak dlouho dokud dršťky zcela nezměknou. Poté polévku zahustíme máslovou bílou jíškou - je jí potřeba poměrně hodně. Ještě chvíli povaříme za stálého míchání a nakonec dochutíme. Hotovou polévku necháme rozležet.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.