Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Masové polévky > Kuřecí kaldoun s houskovými knedlíčky
 

Kuřecí kaldoun s houskovými knedlíčky

Kuřecí kaldoun s houskovými knedlíčky
 
  • přidat obrázek ...
 
****
Počet porcí
4
Časová náročnost
70 min.
Počet zobrazení
3735x
Autor: Kuchařka kuře pro labužníky - Jaroslav Vašák

SUROVINY

Maso - kuřecí 0,5 kuřete - uvařené a nakrájené na kousky
1 Cibule
1 llžička - Sůl
1,5 l Voda
0,5 Květák
1 Mrkev
0,5 sáčku - Hrášek - mražený
0,5 kostky Vývar - masox
Máslo 70 g - (jíška)
Mouka - hladká 1,5 lžíce - (jíška)
Houby - sušené 1 hrst - namočené - nakrájené na kousky
Muškátový oříšek 1 špetka - nastrouhaný
1 lžíce Petržel - nať
Strouhanka 400 g - (knedlíčky)
Máslo 60 g - (knedlíčky)
2 Vejce
Mléko 3 lžíce - (knedlíčky)
Petržel - nať 1 lžíce - (knedlíčky)
Muškátový oříšek 0,5 lžičky - strouhaný - (knedlíčky)

POSTUP

Očištěné kuře uvaříme v osolené vodě s cibulí doměkka. Potom vyjmeme, vykostí a nakrájíme na kostičky. Do stejného vývaru dáme vařit květák a mrkev. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme na kostičky, vložíme zpět do polévky spolu s hráškem, kuřecím masem a masoxem a necháme chvíli povařit. Potom polévku zahustíme jíškou, kterou si připravíme z mouky a másla. Předem namočené houby nasekáme, vložíme do polévky a chvíli povaříme. Nakonec polévku okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, přidáme houskové knedlíčky a zelenou petrželku.
PŘÍPRAVA KNEDLÍČKU: Do mísy nasypeme strouhanku, přidáme máslo, vejce, sekanou petrželku, muškátový oříšek, podle potřeby mléko a spojíme v hladké těsto, ze kterého vytvoříme malé knedlíčky. Vaříme je 4 minuty ve vodě a hotové je vkládáme do vývaru.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.