Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Masové polévky > Rumunská gulášová polévka z hovězího masa
 

Rumunská gulášová polévka z hovězího masa

Rumunská gulášová polévka z hovězího masa
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
2815x
Autor: Cestování plné chuti - Rumunsko pořad TV Paprika, duben 2005, rumunská kuchyně

SUROVINY

1 větší cibule,nakrájená
1 kg hovězího masa, na větší kousky
sůl a pepř
500 ml hovězího vývaru (může být i z kostky)
2 vělké mrkve
0,5 celeru
3 brambory na kostičky
4 bobkové listy
Na zavářku do polévky:
mouka, podle potřeby
1 vejce
1 lžička kmínu
pálivá paprička nebo chilli omáčka (Tabasco apod.)

POSTUP

Do většího kastrolu na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli. Cibuli osmahneme téměř dozlatova a do hrnce přidáme nakrájené kousky hovězího masa, osolíme a opepříme. Za míchání maso osmahneme. Přilijeme naběračku hovězího vývaru a opět zamícháme a hrnec zakryjeme pokličku. Maso necháme 5 minut dusit a pak přidáme větší množství nakrájené mrkve a k tomu ještě nakostičky nakrájený celer. Vše řádně promícháme a přidáme další naběračku hovězího vývaru. Hrnec opět přiklopíme a necháme opět několik minut povařit. Postupně přidáváme zbytek vývaru a přidáme kostičky brambor a několik bobkových listů. Přiklopíme a pokračujeme ve vaření, až je maso měkké. Před koncem zavaříme do polévku drobení. Příprava zavářky - drobení: Do mouky v misce nebo jen na válu uděláme menší důlek, do kterého rozbijeme jedno vejce. Postupně promícháme prsty a rukama vypracujeme tuhé těsto. Těsto nastrouháme na hrubším struhadle a drobky nasypeme do polévky. Polévku ještě ochutíme kmínem a podle chuti přidáme šťávu z naložených pálivých papriček nebo chilli omáčku (Tabasco aj.). Přiklopíme poklicí a necháme ještě 10 minut povařit. Gulášovou polévku podáváme na talíři nebo v misce. Je to skvělé jídlo a dokáže zahřát opravdu každého!
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.