Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Mléko/sýry > Labužnický plněný hermelín
 

Labužnický plněný hermelín

Labužnický plněný hermelín
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
2907x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 cibule 100 g hříbků 100g šunky
4 hermelíny
sůl
mletý bílý pepř • muškátový oříšek 100 g hladké mouky
1 vejce 150 ml mléka
50 ml piva
olej na smažení salát na ozdobení
Omáčka:
100 ml smetany 2 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka, pažitka)
sůl

POSTUP

1 Cibuli důkladně oloupeme, hříbky (nebo jiné houby) pečlivě očistíme. Šunku, hříbky a cibuli nakrájíme na malé kostičky s a orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a ještě trochu posypeme muškátovým oříškem.
2 Hermelíny vodorovně rozkrojíme a lžící vydlabeme jejich měkký střed. Spodní část sýrů rozložíme na pracovní desku a naplníme úplně zchladlou houbovou náplní. Přiklopíme druhým dílem a jemně přitiskneme.
3 Do větší misky prošijeme hladkou mouku, rozklepneme vejce, nalijeme mléko a pivo a všechno metličkou pečlivě rozmícháme na hladké těstíčko. Plněné hermelíny opatrně namočíme do připraveného těstíčka a pak je důkladně ze všech stran obalíme ve strouhance. Celý postup ještě jednou zopakujeme.
V hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme olej a obalené hermelíny na něm osmažíme dozlatova. Nezapomeneme osmažit i všechny strany sýrů.
5 Vydlabané vnitřky hermelínů dáme do hrnku, přidáme nadrobno nasekané čerstvé bylinky, zalijeme smetanou a pode chuti osolíme. Za stálého míchání vaříme přibližně 5 minut, až se všechno spojí na hladkou smetanovou omáčku. Smažené hermelíny servírujeme se šťouchanými brambory a sýrovou omáčkou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.