Lívanečky Vlasty Buriana

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Do kefíru zakvedláme vejce, rum, máslo, pak sypké přísady a nakonec oloupaná, na plátky pokrájená jablka. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme dozlatova a na talíři sypeme skořicovým cukrem.
2 V originál receptu se má dát nejdřív těsto, pak plátky jablek a zase těsto - no já se s tím tak nezdržuju, zamíchám vše dohromady a je to. Do lívanečků zděláte horší (padaná jablka) a je to zase něco jiného než tradiční štrůdl. Jsou dobré i studené, ale většinou nemají šanci vystydnout, protože vám je budou brát rovnou z talíře.

Mohlo by Vás zajímat

Lívanečky z jogurtu
Postup přípravy: Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a sůl a zředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Necháme chvíli odstát a na oleji smaž...
00:30
Křehké lívance z podmáslí
Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto, které necháme na chladném mí...
00:30 · 00:33
Kefírové lívance ii.
Zpracujeme lívancové těsto a pečeme na oleji lívanečky. Zdobíme dle fantazie a možnosti nebo jen tak...
00:30 · 00:33 · 00:33
Lívanečky z jogurtu
Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a sůl a zředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Necháme chvíli odstát a na oleji smažíme lívanečky. Ma...
00:30 · 00:33 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...