Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Mléko/sýry > Oštěpkový sýr
 

Oštěpkový sýr

Oštěpkový sýr
 
  • přidat obrázek ...
 
**
Počet porcí
4
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
1170x
Autor: neuveden

SUROVINY

POSTUP

Ovčí sýr vyrábíme z kozího nebo ovčího mléka, které zahřejeme na 30-32°C a přidáme syřidlo (na 1l mléka 1ml).Dáváme ho zředěné vodou v poměru 1:10. mléko dobře promícháme, ustálíme a nádobu zakryjeme. Za 30-45 minut je sýření hotové. Sýřeninu rozkrájíme na kostky, necháme 5 minut stát, pak dál krájíme až na velikost fazole. Naběračkou mícháme asi 20 minut, než zrno dostane zaoblený tvar. Teplota nesmí klesnout pod 30°C. Po 3-7 minutách se usazená sýřenina zceluje do sýroviny. Tu přecedíme přes plachetku a stlačíme, aby se vytlačila syrovátka. Pak ručně formujeme do tvaru koule, nebo vejce. Syrovátka se uvolňuje na povrch a ten se utužuje. Přitom občas namočíme do vody 60-65°C teplé. Nakonec ponoříme do horké vody a vychladíme. Po vychladnutí sýr vložíme na 12-20 hodin do solného láku( v 5l vody rozpustíme 1kg kuchyňské soli.)Po vysolení se sýr 24-36 hodin suší a následně udí do zlatožluté barvy.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.