Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Mleté maso > Autentický Shepherd`s Pie - Ovčácký pekáček
 

Autentický Shepherd`s Pie - Ovčácký pekáček

Autentický Shepherd`s Pie - Ovčácký pekáček
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1022x
Autor: labuznik.com

SUROVINY

1 posekaná cibule
60 ml mléka
2 lžíce kukuřičné moučky rozmíchané v 150ml hovězího vývaru
1 lžíce Worcestershire omáčky
2 stonky řapíkatého celeru na jemné plátky nakrájeného
trocha másla
500 g pomletého libového jehněčího masa, nebo hovězího
1 lžíce celozrnné hořčice, nebo nastrouhaný křen podle chuti
2 na drobno pokrájené mrkve
2 lžíce posekaného čerstvého rozmarýnu, nebo 2 lžičky usušeného
sůl a pepř
800 g moučných brambor, oloupaných a na kostky nakrájených

POSTUP

Uvařit brambory v trochu osolené vodě do měkka. Rozmačkat je do hladka, zamíchat do nich mléko, hořčici, sůl a pepř. Předehřát troubu na 200°C.

Usmažit maso do světle hněda. Rozdrobit ho několikrát vařečkou. Přidat cibuli, celer a mrkev a smažit další 2-3min. Často míchat, aby se maso nepřilepilo ke dnu.

Přidat vývar se škrobem a za stálého míchání přivéct do varu. Sejmout s ohně, osolit, opepřit, přidat Worcestershire omáčku a rozmarýn.

Směs z masa vložit do 1.75l zapékací misky, nebo pekáčku a nahoru ozdobně rozložit bramborovou směs. Péct po 30-35min. do zlatohněda a křupava.

Podávat horké přímo z kastrolku, nebo misky.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.