Čevapčiči
Postup
1 Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce). Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou.
2 Podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou, syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka.
3 Příloha: vařené brambory, hranolky
Mohlo by Vás zajímat
Postup:
Maso opláchneme, jemně je umeleme společně s poloviční dávkou cibule, mírně osolíme, přidáme mletou papriku a pepř, směs promícháme a ro...
00:20
Najemno umleté maso promícháme s trochou vody, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a paprikou. Z hmoty vytvarujeme na...
00:20 · 00:35
Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí, mletým pepřem a sklenkou studené vody a necháme odležet. Z masové směsi tvarujeme vlhkou ru...
00:20 · 00:35 · 01:00
Mleté maso promícháme s nastrouhanou cibulí, osolíme, přidáme namočené a mírně vymačkané rohlíky, vejce, žloutek a na strouhaný sýr. Vše spolu ...
00:20 · 00:35 · 01:00
Komentáře