Karbanátky v jogurtové omáčce

0 hodnocení01:10
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • mletého masa (hovězí s vepřovým) 750 g
  • jogurtu 1 l
  • rohlík 1
  • oleje 2 lžíce
  • cibule 1
  • vejce 1
  • mletý pepř
  • petrželová nať
  • mouky 2 lžíce
  • sůl
  • strouhanka
  • několik snítek mladého kopru

Postup

1 1. Cibuli nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji, odstavíme z ohně, vmícháme maso, nasekanou petrželku, předem namočený a vymačkaný rohlík, vejce, sůl a pepř, propracujeme a uložíme na 0,5 hodiny do chladu. Potom vytvoříme menší karbanátky, obalíme je v mouce a strouhance a opečeme po obou stranách na oleji. Když jsou všechny karbanátky upečené, zaprášíme zbylý olej moukou, osmahneme ji, nalijeme jogurt, rozmícháme, případně trochu zředíme vodou, a přidáme nasekaný kopr. Do omáčky naskládáme karbanátky a teprve pak ji zahřejeme k varu a za stálého míchání chvíli povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Staré dobré karbanátky
Příprava: Maso semeleme na mlýnku na maso (nepoužíváme kupované mleté maso, výsledek je podstatně odlišný). Žemle rozkrájíme na kostky, namočíme...
 · 01:30
Sekaná pečeně v rajské omáčce
Housku namočíme do vody a necháme změknout. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku opláchneme a také nasekáme. Mleté maso dáme do mísy, p...
 · 01:40
Knedlíčky v citronové omáčce
Brambory uvaříme v osolené vodě. Špenát necháme v hrnci s trochou vody při mírné teplotě povolit. Smícháme maso, usekanou cibuli, tvaroh, sůl, pe...
 · 
Karbanátky zapečené s bramborami
1. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu opečeme dozlatova na 1 lžíci másla. Vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem. osolíme, opepříme a ...
 ·  · 00:50
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...