Karbanátky

Karbanátky
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • cibule - 1,5?kg směsi mletého masa 2 vejce 2
  • pokrájené najemno 5 stroužků česneku 5
  • prolisovaných 4 lžíce ostrého kečupu 4 lžíce plnotučné hořčice majoránky 1 lžíce
  • petrželová nať strouhanka na zahuštění 2 lžičky koření na mleté maso sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

1 1. Okořeňte to!
2 Do mísy dejte mleté maso (hovězí a vepřové). Přidejte vajíčka, cibulku, česnek, kečup, hořčici a koření. Pokud nemáte předpřipravenou kořenicí směs, okořeňte si maso sami: zkuste tymián, nové koření nebo nepálivou papriku. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku.
3 2. Poctivě to promíchejte
4 Můžete přidat i nadrobno nasekanou čerstvou petrželovou nať; krásně zvýrazní barvu i vůni. Podle chuti osolte a opepřete a všechny suroviny důkladně ručně prohněťte. Výsledkem by měla být hmota, ze které se dobře tvarují kuličky – ani moc řídká, ani moc tuhá.
5 3. Vytvarujte masové koláčky
6 Před další prací si navlhčete ruce. Tvarujte bochánky menší než vaše dlaň a ne příliš silné. Karbanátky lze v této fázi zamrazit; aby se neslepily, dejte je do mrazáku nejdřív na plastovém tácku a teprve potom je přesuňte do igelitového sáčku.
7 4. Dokončete dílo
8 Bochánky smažte z obou stran v rozpáleném oleji tak, aby měly dostatek prostoru. Hotové karbanátky dávejte na talíř vyložený papírovými ubrousky – odsají přebytečný tuk. Karbanátky jsou skvělé samotné nebo s bramborovou kaší.
9 Užijte si je jednoduše – třeba s křupavým chlebem a kyselou okurkoul

Poznámka

Nemůžou vaše děti existovat bez hamburgerů z fastfoodů? Máme pro vás trik, jak tuhle konkurenci rozdrtit – předložte jim ty nejlepší karbanátky doma!

Mohlo by Vás zajímat

Staré dobré karbanátky
Příprava: Maso semeleme na mlýnku na maso (nepoužíváme kupované mleté maso, výsledek je podstatně odlišný). Žemle rozkrájíme na kostky, namočíme...
 · 01:30
Karbanátky zapečené s bramborami
1. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu opečeme dozlatova na 1 lžíci másla. Vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem. osolíme, opepříme a ...
 · 01:30 · 00:50
Medailonky se zeleninovou náplní
1. Namočíme žemli a dobře ji vymačkáme. Hrášek, kukuřici a červené fazole necháme oka­pat. Smícháme je s mletým masem, vejci a žemlí. Přidáme koř...
 · 01:30 · 00:50 · 01:00
Karbanátky s kadeřávkem
1. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Třetinu jí na 15 g másla necháme zesklovatět. Smícháme s mletým masem, strouhankou, petrželkou, vej­cem a...
 · 01:30 · 00:50 · 01:00 · 00:50
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...