Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Mleté maso > Rýžové závitky 1
 

Rýžové závitky 1

Rýžové závitky 1
 
  • přidat obrázek ...
 
***
Počet porcí
4
Počet zobrazení
2984x
Autor: neuveden

SUROVINY

0,5 kg mletého masa
2 cibule
0,25 hlávky bílého zelí
hrst čínských hub (nebo povařené sušené houby)
rýžové vlasové nudle
stroužek česneku
2 vejce
sušené chilli
sojová omáčka
sůl/vegeta
pepř
rýžový papír
olej na smažení

POSTUP

Mleté maso ochutíme solí a pepřem, přidáme nakrouhané listy bílého zelí, nadrobno pokrájenou cibuli, rozetřený stroužek česneku, svařené rýžové nudle a nasekané houby. Promícháme s chilli a sojovou omáčkou, vmícháme dvě vejce. Listy rýžového papíru namáčíme jednotlivě do mísy s vlažnou vodou, poté je rozetřeme na bavlněnou útěrku, aby se vsákla přebytečná voda. Doprostřed listu položíme váleček směsi (množstvím asi polévková lžíce) a pevně zabalíme. Závitky zprudka smažíme v dostatku oleje, dokud nezezlátnou. Podáváme teplé s vychlazeným čínským zelným salátem. Původní kuchyní tohoto receptu je Čína Náplň obměňuji, většinou dovnitř dávám drobounce krájené kuřecí nebo vepřové maso, které předtím osmahnu na másle a cibulce. Pak do směsi přidám červenou kapii, pórek, zrnkovou kukuřici. Možností je tisíce, jen musí být vše v náplni hodně drobně pokrájené, aby šly závitky z tenoučkého papíru dobře zabalit. Nikdy se mi nestalo, že by se závitky při smažení rozbalily, ale mockrát se mi přihodilo, že se při mechanickém obracení protrhla náplň skrz papír. Většinou to zachráním tím, že protržený kousek vysuším od oleje ubrouskem a zabalím ještě do druhého papíru a pak dosmažím. Kdybych měla friťák bylo by to asi mnohem jednoduší, protože tam není třeba ručně obracet. A ještě něco: sice to tím asi ztratí asijský nádech, ale vyzkoušela jsem jako přílohu k těmhle závitkům bramborovou kaši a bylo to moc dobré. K tomu podávám sosík v omáčníku, který dělám tak, že smíchám tmavou sójovku s čerstvou citrónovou šťávou (tak 2:1). Tím si závitky na talíři každý podle libosti lehce přecrnkne.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.