Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Mleté maso > Staročeská velikonoční hlavička
 

Staročeská velikonoční hlavička

Staročeská velikonoční hlavička
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
120 min.
Počet zobrazení
1225x
Autor: neuveden

SUROVINY

300 g prorostlého vepřového masa
300 g uzeného masa
300 g vepřového kořínku
100 g jater
3 vejce
sůl
pepř
mleté nové koření
2 lžíce mladých kopřiv (event. petrželové natě)
3 stroužky česneku
špetka majoránky
strouhanka
tuk na vymaštění pekáče

POSTUP

Vepřové maso omyjeme, kořínek vypereme a vyčistíme, pak obojí uvaříme doměkka. Vařené maso i uzené maso na prkénku usekáme a dáme do mísy. Přidáme usekaná syrová játra a namočené, rozměklé žemle. Vejce rozklepneme do hrnku a ušleháme vidličkou do pěny. Vlijeme do mísy, opepříme, přidáme nové koření, majoránku a mladé drobně usekané kopřivy. Česnek utřeme se solí a dáme do směsi. Směs pečlivě promícháme, podle potřeby přisolíme a přidáme strouhanou housku. Vymastíme pečlivě pekáč, směs do něho urovnáme a pečeme cca 0,75 hodiny.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.