Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Mleté maso > Velikonoční nádivka
 

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
762x
Autor: Pavel Žaloudek - březen 2001

SUROVINY

400 g vařené uzené krkovice
200 g pečeného nebo grilovaného drůbežího masa (i s kůží)
500 ml mléka
3 vejce
150 g strouhanky
hrst mladých sekaných kopřiv (nebo petrželky či pažitky, a nebo kombinace všeho)
2 lžičky sušeného yzopu (můžeme vynechat)
sůl a pepř
tuk na vymazání zapékací nádoby
Příloha:
špenát z kopřiv, vařený brambor obalený v pažitce nebo i bez přílohy

POSTUP

Maso umeleme a smícháme v míse s rozšlehanými vejci, mlékem, kopřivami, solí a pepřem. Důkladně promícháme a zahustíme strouhankou. Těsto necháme poněkud řidší, později ještě zhoustne. Necháme v chladu chvíli uležet a potom směs vyklopíme. Je-li směs příliš řídká, přidáme strouhanku a pak ji urovnáme do vymazané zapékací nádoby. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 - 45 minut. Podáváme se špenátem (třeba i z mladých kopřiv) nebo zeleným salátem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.