
Arašídové řezy
SUROVINY
200 g hladké mouky
100 g práškového cukru
100 g másla nebo Hery (v původním receptu to byla Sana)
1 vejce
Pomazánka:
200 g práškového cukru
50 g másla
1 vejce
1 lžička skořice
citronová kůra
šťáva z půlky citronu
100 g práškového cukru
100 g másla nebo Hery (v původním receptu to byla Sana)
1 vejce
Pomazánka:
200 g práškového cukru
50 g másla
1 vejce
1 lžička skořice
citronová kůra
šťáva z půlky citronu
POSTUP
Hladkou mouku, cukr, tuk a vejce vypracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odpočívat. Poté vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Krátce zapečeme při teplotě 160 °C. Na těsto natřeme pomazánku a dopečeme do světlehněda rovněž při teplotě 160-170 °C. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme na úhledné řezy.
Pomazánka: šleháme cukr, máslo a vejce. Poté přidáme namleté arašídy (měla jsem solené, které jsem propláchla vodou), skořici, kůru a šťávu.
Pomazánka: šleháme cukr, máslo a vejce. Poté přidáme namleté arašídy (měla jsem solené, které jsem propláchla vodou), skořici, kůru a šťávu.
Recept "Arašídové řezy" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.