Bílkové řezy s jahodami

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Potřeby:
  • bílky 3
  • g. Moučkového cukru 80
  • g. Jahod. 100

Postup

1 Postup: Želatinu vložíme do 350 ml. Studené vody a necháme ji přibližně 15 minut bobtnat. Potom ji ve vodní lázni nahřejeme na teplotu 70-80 °C a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
2 Z bílků vyšleháme tuhý sníh, po lžících přisypeme moučkový cukr a ještě krátce vyšleháme. Vychladlou želatinu opatrně vmícháme do sněhu.
3 Jahody omyjeme a nakrájíme podle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Do formy nalijeme sníh s želatinou a necháme trochu ztuhnout. Pak na ni rozdělíme nakrájené jahody a počkáme, až se částečně ponoří. Potom dáme formu do chladničky a necháme přes noc ztuhnout.
4 Želé vyklopíme z formy, nakrájíme na širší plátky a při podávání ozdobíme ještě kousky čerstvých jahod.

Mohlo by Vás zajímat

Medové řezy - lepší než medovník a hlavně - je toho hodně !!!!! :-)
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly - pokud to lepí, přidáme ještě trochu mouky ). 1.díl těsta - vyválíme na velikos...
Afrika řezy
1. Cukr, olej a vejce v míse dobře rozmícháme. Do druhé mísy prosijeme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a přidáme skořici a oříšky. Mouku smích...
 · 
288.bardějovské řezy od Irena.
Zpracované těsto rozprostřeme na plech klasické velikosti. Syrové těsto potřeme zavařeninou. Pak na nápň utřeme máslo s polovinou cukru a žloutky...
Míša řezy-ty nejlepší
těsto: utřít žloutky s cukrem a 2 lžícemi studené vody, potom přidat kakao, mouku a 0,5 prášku do pečiva, vše promíchat. Ušlehat bílky a sníh při...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...