Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Moučníky > Broskvový moučník
 

Broskvový moučník

Broskvový moučník
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
12
Časová náročnost
90 min.
Počet zobrazení
5x
Autor: neuveden

SUROVINY

4 lžic marmeláda 3 -
1 konzerva - broskvový kompot
krém::
0,5 l mléko
3 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový pudink
4 lžíce máslo nebo Rama
poleva::
400 ml voda
300 ml šťáva z kompotu
1 balíček vanilkový pudink
těsto::
120 ml olej
4 ks vejce
120 ml voda
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka

POSTUP

Nejprve si uvaříme podle návodu pudink z jednoho sáčku s vanilkovou příchutí, ale bez přidání cukru. Necháme ho dobře vychladnout. Během chladnutí jej občas promícháme, aby nevznikl škraloup.

Těsto připravíme tak, že celá vejce ušleháme do pěny, pak pomalu přikapáváme olej a vlažnou vodu. Zmírníme otáčky šlehače a přidáváme cukr, nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.

Těsto vlijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 145 °C asi 40 minut.

Příprava krému: Našleháme si dobře máslo s cukrem (asi 2 minuty elektrickým šlehačem), pak přidáváme po lžících dobře vychladlý pudink.

Upečené a vychladlé těsto potřeme marmeládou, na kterou pak rozetřeme připravený krém. Na vrstvu krému klademe okapané a pokrájené kompotované broskve.

Nakonec si připravíme želatinu (viz. poleva) z balíčku pudinku s vanilkovou příchutí oslazeného cukrem a uvařeného se šťávou z kompotu, kterou doplníme maximálně do 3 l vodou. Takto připravený čirý pudink po lžících naléváme na připravený dezert tak, aby broskve byly zcela pod touto pudinkovou želatinou. Necháme vychladnout a zatuhnout.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.