Čokoládová baklava

Čokoládová baklava
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • desticky lístkového testa (ca. 150 g) 2
  • mlécné cokolády 70 g
  • nesolených jader pistácií 100 g
  • mandlí 100 g
  • sezamových semínek 2 PL
  • mletá skorice podle chuti
  • strouhané pomerancové kury 1 KL
  • vajecný bílek 1
  • cukru 1 PL
  • sul
  • másla 1 PL
  • 3-4 PL citronové stávy
  • pomerance) - 5-6 PL pomerancové stávy (asi z 1
  • medu 125 g
  • máslo na vymazání formy

Postup

1 Formu na pecení o velikosti ca. 15x25 cm vylozte papírem na pecení. Cokoládu rozlámejte na kousky, dejte ji do robotu spolu s mandlemi a pistáciovými jádry a rozemelte na jemno. Do smesi pridejte sezamové semínko, spetku skorice a pomerancovou kuru.
2 Z bílku, cukru a spetky soli uslehejte pevný sníh a taktéz jej vmíchejte do smesi.
3 Troubu zapnete na 200 st. C, horkovzdusnou na 180 st. C.
4 Kazdý plátek lístkového testa vyválejte na velikost formy, jeden z nich polozte na dno formy. Na testo rozetrete nápln, na ni polozte druhý plát testa a trochu pritisknete. Povrch naríznete na obdélníky, z této formy by melo být 18 kousku.
5 Máslo rozehrejte a baklavu jím potrete.
6 Pecte v troube asi 20 minut az je povrch lehce hnedý. Behem pecení dejte do kastrolku 2 dl vody, pomerancovou a citronovou stávu a med a vse varte ca. 10 minut az se vytvorí ridsí sirup.
7 Upecenou baklavu vyjmete z trouby, pokapejte ji tímto sirupem a nechte ji stát nejméne 2 hodiny.
8 Zbytek sirupu podávejte k baklave.

Mohlo by Vás zajímat

Baklava
Sirup připravíme smícháním všech surovin, které necháme na mírném ohni rozpustit. Poté oheň zesílíme a necháme sirup vařit až do zhoustnutí. Poté...
01:00
Jahodovo-čokoládová pusinka
1. Troubu předehřejte na 1,16666666666667?°C. Plech vyložte pečicím papírem. Škrob, ocet a vanilku utřete na hladkou pastu. 2. Bílky ušlehe...
01:00 · 02:40
Bílá čokoládová pěna
Postup přípravy: Čokoládu rozlámeme na maléé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikr...
01:00 · 02:40 · 00:44
Buter baklava líné Airan
Postup přípravy: Smícháme ořechy se skořicí. Přendáme rozválený plát na plech (ideálně je tam 4-5 mm). Posypeme ořechy a přikryjeme dalším plátem...
01:00 · 02:40 · 00:44 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...