
Čokoládová baklava
SUROVINY
2 desticky lístkového testa (ca. 150 g)
70 g mlécné cokolády
100 g nesolených jader pistácií
100 g mandlí
2 PL sezamových semínek
mletá skorice podle chuti
1 KL strouhané pomerancové kury
1 vajecný bílek
1 PL cukru
sul
1 PL másla
3-4 PL citronové stávy
1 pomerance) - 5-6 PL pomerancové stávy (asi z
125 g medu
máslo na vymazání formy
70 g mlécné cokolády
100 g nesolených jader pistácií
100 g mandlí
2 PL sezamových semínek
mletá skorice podle chuti
1 KL strouhané pomerancové kury
1 vajecný bílek
1 PL cukru
sul
1 PL másla
3-4 PL citronové stávy
1 pomerance) - 5-6 PL pomerancové stávy (asi z
125 g medu
máslo na vymazání formy
POSTUP
Formu na pecení o velikosti ca. 15x25 cm vylozte papírem na pecení. Cokoládu rozlámejte na kousky, dejte ji do robotu spolu s mandlemi a pistáciovými jádry a rozemelte na jemno. Do smesi pridejte sezamové semínko, spetku skorice a pomerancovou kuru.
Z bílku, cukru a spetky soli uslehejte pevný sníh a taktéz jej vmíchejte do smesi.
Troubu zapnete na 200 st. C, horkovzdusnou na 180 st. C.
Kazdý plátek lístkového testa vyválejte na velikost formy, jeden z nich polozte na dno formy. Na testo rozetrete nápln, na ni polozte druhý plát testa a trochu pritisknete. Povrch naríznete na obdélníky, z této formy by melo být 18 kousku.
Máslo rozehrejte a baklavu jím potrete.
Pecte v troube asi 20 minut az je povrch lehce hnedý. Behem pecení dejte do kastrolku 2 dl vody, pomerancovou a citronovou stávu a med a vse varte ca. 10 minut az se vytvorí ridsí sirup.
Upecenou baklavu vyjmete z trouby, pokapejte ji tímto sirupem a nechte ji stát nejméne 2 hodiny.
Zbytek sirupu podávejte k baklave.
Z bílku, cukru a spetky soli uslehejte pevný sníh a taktéz jej vmíchejte do smesi.
Troubu zapnete na 200 st. C, horkovzdusnou na 180 st. C.
Kazdý plátek lístkového testa vyválejte na velikost formy, jeden z nich polozte na dno formy. Na testo rozetrete nápln, na ni polozte druhý plát testa a trochu pritisknete. Povrch naríznete na obdélníky, z této formy by melo být 18 kousku.
Máslo rozehrejte a baklavu jím potrete.
Pecte v troube asi 20 minut az je povrch lehce hnedý. Behem pecení dejte do kastrolku 2 dl vody, pomerancovou a citronovou stávu a med a vse varte ca. 10 minut az se vytvorí ridsí sirup.
Upecenou baklavu vyjmete z trouby, pokapejte ji tímto sirupem a nechte ji stát nejméne 2 hodiny.
Zbytek sirupu podávejte k baklave.
Recept "Čokoládová baklava" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.