Foret noire - Černý les

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • dlouhých cukrářských piškotů 500 g
  • polotučného tvarohu 750 g
  • moučkový cukr dle chuti
  • vanilkový cukr 1
  • lžíce kakaa 3
  • smetana ke šlehání - pařížská (t.j. čokoládová) 1
  • dcl griotky 2
  • višňový kompot
  • kousek hořké čokolády na postrouhání

Postup

1 Postup přípravy: Tvaroh smícháme s oběma cukry, kakaem a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. V hrnku smícháme griotku a 3 lžíce šťávy z višňového kompotu. Na dno vhodné nádoby (pekáček s vyššími okraji) klademe vedle sebe piškoty, pokapeme griotkovou směsí, potřeme tvarohovou směsí, poklademe višněmi (trochu je zatlačíme do tvarohového krému) a pokračujeme piškoty... Poslední vrstvu tvoří piškoty, které jen lehce potřeme tvarohovým krémem. Navrch nastrouháme hořkou čokoládu. Necháme uležet v lednici do druhého dne.

Mohlo by Vás zajímat

Medovník Petra Novotného
Postup přípravy: Mouku nasypeme do mísy, přidáme do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme do něj sodu s kapkou oc...
00:44
Černý ananasový moučník
Postup přípravy: Ušleháme vejce, cukr a tuk nejlépe v robotu. Potom přidáme ostatní suché přísady a nakonec přiléváme mléko. Promícháme a těsto n...
00:44 · 00:44
Černý cviboch
1. Cukr, máslo, vejce a sodu mícháme 20 minut. 2. Pak přidáme mouku, kakao, mléko a vše dobře promícháme. 3. V mírné troubě upečeme....
00:44 · 00:44 · 00:50
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...