Jablková bublanina

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • másla nebo rostlinného tuku 250 g
  • pískového cukru 250 g
  • vejce 4
  • výběrové polohrubé mouky 300 g
  • mletých oříšků 100 g
  • prášku do pečiva 1 lžička
  • větších jablek 5
  • trocha citronové šťávy
  • moučkový cukr na posypání

Postup

1 Máslo nebo tuk utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháme vejce. Přidáme mouku smíchanou s nastrouhanými oříšky a práškem do pečiva. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a pokapeme citronovou šťávou. Pečicí formu nebo plech vymažeme tukem a vysypeme troškou mouky. Těsto naplníme do formy a uhladíme. Na povrch klademe čtvrtky jablek, které zlehka zamáčkneme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut. Podáváme sypané moučkovým cukrem.

Mohlo by Vás zajímat

Bublanina s rebarborou
Postup přípravy: Cukr, rozpuštěnou heru, mouku, vejce, pudink, prášek do pečiva, mléko smícháme dohromady. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný ...
 · 00:44
Bublanina s třešněmi
V zadělávací míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva, přidáme vejce a smetanu. Vše dobře promícháme, abychom neměli v těstu hrudky. Pak vym...
Bublanina 1
Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Posypeme ovocem, které se do těsta ponoří....
 · 
Meruňková bublanina
1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech o rozměrech 30 x 40 cm vymažeme tukem a vyložíme pečicím papírem. Připravíme si piškotové těsto podle...
 ·  · 00:40 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...