Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Moučníky > Jablkový perník ii.
 

Jablkový perník ii.

Jablkový perník ii.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
1355x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 prášek do perníku
1 lžička sody nebo prášku do pečiva
1 vejce
220 g cukru
3 dcl mléka
4 strouhaná jablka
5 lžic oleje
tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu

POSTUP

Postup přípravy: Vajíčko a cukr ušleháme do pěny a pomalu přidáváme olej. Do hmoty střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do perníku a sodou nebo kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto a nakonec vmícháme nahrubo strouhaná jablíčka. Promícháme a vylijeme na plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na mírnější plamen asi 30 minut. Zkoušíme špejlí.
Hotový perník necháme prochladnout a můžeme polít citronovou nebo čokoládovou polevou. Výborný je též, když jej rozřízneme a promažeme džemem a jen posypeme moučkovým cukrem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.