Jahodový závin ii.

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Ingredience:
  • balíčku listového těsta 0,5
  • cca strouhanky 100 g
  • másla 1 lžíce
  • krystalového cukru 100 g
  • vejce 2
  • jahod (mražených nebo čerstvých) 250 g

Postup

1 Postup přípravy: Listové těsto rozválíme na plát, strouhanku pomalu orestujeme dozlatova na másle a necháme ji úplně vychladnout. Potom ke strouhance přidáme cukr a vejce, všechno dobře promícháme a rozprostřeme na plát těsta (ne úplně do krajů). Potom na strouhankovou náplň naskládáme jahody nakrájené na poloviny. Mražené jahody necháme napřed roztát. Závin svineme a nakonec potřeme trochou rozšlehaného vejce. Pečeme asi 30 minut na pečícím papíře nebo vymaštěném plechu v předem vyhřáté troubě.

Mohlo by Vás zajímat

Jednoduchá vánoční štola
Máslo necháme změknout na teplém místě. Ořechy a kandované ovoce nakrájíme na drobné kostičky. Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem a ko...
Jablkový závin z listového těsta
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a o...
hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Postup přípravy: Máslo a vejce vyndáme z ledničky cca 1-2 hodiny předem, aby měly pokojovou teplotu. Rozměklé máslo utřeme s cukrem do pěny a pos...
 · 00:44
Papoušková buchta
Vejce našleháme s cukrem a změklou Hérou.Mouku smícháme s kypřícím práškem. Do vaječné hmoty postupně přidáme mouku, šlehačku a vanilkový cukr. T...
 · 00:44 · 00:50 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...