
Karpatka
SUROVINY
TĚSTO:
1 sklenka vody
0,5 Hery (nebo jiný tuk na pečení)
1 sklenka hl. mouky
5 vajec
1 lžička prášku do pečiva
NÁDIVKA:
1 sklenka studeného mléka
1 sklenka cukru
1 vanilkový cukr
0,5 sklenky studeného mléka
2 vrchovaté lžíce solamylu
2 vrchovaté lžice hladké mouky
kousek čokolády na vaření
rostlinný tuk na pečení
1 sklenka vody
0,5 Hery (nebo jiný tuk na pečení)
1 sklenka hl. mouky
5 vajec
1 lžička prášku do pečiva
NÁDIVKA:
1 sklenka studeného mléka
1 sklenka cukru
1 vanilkový cukr
0,5 sklenky studeného mléka
2 vrchovaté lžíce solamylu
2 vrchovaté lžice hladké mouky
kousek čokolády na vaření
rostlinný tuk na pečení
POSTUP
Tuk s vodou přivedeme k varu, přisypeme mouku s práškem do pečiva a rychle mícháme až vznikne tuhé těsto. Necháme vychladnout a pak do těsta postupně zašleháváme celá vejce. Těsto pak rozdělíme na dva díly, rozetřeme na pečící papír a oboje zvolna upečeme. Nelekejte se budou se vytvářet velké bubliny a to je dobře.
Sklenku mléka, cukr a vanilkový cukr smícháme, přivedeme k varu a do to pak zamícháme směs z 0,5 sklenky studeného mléka, 2 vrchovatých lžic solamylu, 2 vrchovatých lžic hladké mouky. Vaříme do zhoustnutí, pak necháme vychladnout a do studeného zašleháme 1 tuk na pečení.
Upečené a vychladlé těsto pomažeme nádivkou,přiklopíme druhým dílem těsta a můžeme pocákat cik cak čokoládou.
Recept "Karpatka" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2018
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.