Kefírák ( Pavlinčino tajemství )

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • dkg mletého cukru,35 dkg polohrubé mouky 30
  • polévkové lžíce kakaa,1 polévková lžíce jedlé sody 2
  • vanilkové cukry 2
  • dcl oleje,0,5 l kefírového mléka 2
  • ks vajec. Poleva: 15 dkg másla,15 dkg mletý cukr 3
  • lžíce solamylu 2
  • lžíce kakaa 2

Postup

1 Manžel si připraví mísu do které naváží cukr a mouku.Po té
2 přidá všechny další ingredience vypsané v prvním odstavci .
3 Toto všechno nejlépe kovovou metličkou dobře zamíchá.Vzniklé
4 těsto vyleje na vymazaný plech a peče v troubě pri teplotě
5 160-180C (podle typu trouby )asi 20-30 minut.Upečené
6 tajemství dáme vychladnout.
7 Připravíme si polevu tak, že máslo rozpustíme ve vodní lázní
8 a přidáme zbývající suroviny.Vše dobře promícháme.Teplou
9 polevu rozetřeme na vychladlý moučník, můžeme posypat kokosem
10 nebo barevnými zdobítky ( dle fantazije ).Necháme vychladnout.
11 Stojí za vyzkoušení !!
12 Poznámka:
13 V případě , že se nám poleva srazí , přilejeme asi lžíci
14 mléka . Tím získáme hladkou a lesklou polevu.
15 Dobrá rada zadarmo.
16 Dobrou chuť !!!!

Mohlo by Vás zajímat

Listové rychlé sladké tajemství
Postup přípravy: Koupené plátky list. těsta (pokud jsou tam 2 pláty) rozřízneme ještě na dvě půlky. Vezmeme 1. půlku a rozválíme na čtverec. Rozř...
00:44
Tajemství plného mrazáku
Veškeré ingredience najednou namixujeme a dobře našleháme, dáme zamrazit.
00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...