Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Moučníky > Marlenka
 

Marlenka

Marlenka
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
1102x
Autor: neuveden

SUROVINY

Suroviny:
těsto:
1Hera,3 celá vejce, 3 vrchovaté lžíce medu, 30dkg krupic. cukru, 40dkg hl.mouky Extra 00, 1 lřička jedlé sody
krémy:
3 lžíce 1plech.kondenzovaného slazeného mléka(Salko)30dkg mouč.cukru, 30dkg másla, 0,25l mléka, hr.mouky

POSTUP

Postup:kastrol s vodou-do něj posadit mísu( dělá se v páře - ne ve vodě)rozpustit Heru, pak přidat med, celá vejce-ta rychle rošlehat, pak rozpustit cukr, vznikne zlatě zbarvená hustá tekutina, sahni prstem jeli horká a už bez ohně přidej mouku se sodou a šlehej-míchej 10 min.- vznikne husté lité tě
sto (můžeš přidat lžičku perníkového koření-zvýrazní chuť medu- není nutné).Na plech natáhněte pečicí papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu.Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto; mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat. Placku pečte dozlatova ( 5-7minut) a totéž proveďte i s ostatními. V horkovzdušné troubě můžete péct pláty najednou.Těsto by mělo vyjít na 6-8placek,
podle toho jak velkou máte kružnici.
Po vyndání ještě za tepla podle talíře-formy ořízněte placku a ořez nechte na posyp,placku sundejte opatrně z papíru. Zatímco pečete placky, nechte si vařit 2h ponořené celé v uzavřené plechovce kondenz. mléko.Po dvou hod. ho zalejte studenou vodou-rychleji vychladne a pak teprv otevřeve plechovku- je tam krásně zkaramelizovaný krém. 0,333333333333333 másla ušleháme s tímto vychladlým karamelem=1 krém-mazat velmi tence, a 0,666666666666667 másla ušleháme s cukrem moučk. a krupicovou kaší, uvařenou ze 0,25l mléka a 3 lžic hr. mouky nebo krupičky.=2 krém.
Začneme mazat máslovým krémem a pokládáme placky na sebe a krémy střídáme. Na závěr rozdrobíme zbytky (ořezky) upečeného těsta s asi 10 vlašskými strouhanými ořechy a posypeme povrch dortu. Necháme uležet v chladu -nejlépe dva dny před konzumací.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.