Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Moučníky > Míša řezy
 

Míša řezy

Míša řezy
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
2041x
Autor: neuveden

SUROVINY

ěsto:
6 žloutků
5 PL moučkového cukru
1,5 PL oleje
5 PL polohrubé mouky
2-4 PL kakaa (podle požadovaného odstínu těsta)
1 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
6 bílků
Krém:
250 g změklého másla (ne rostlinný tuk!)
2 měkké tvarohy (zelené, co nejvíce kyselé)
200 g moučkového cukru
Poleva:
200 g čokolády Kaštany
50 g ztuženého tuku (Omega nebo Ceres)

POSTUP

1. Žloutky s cukrem a olejem šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do pěny. Mouku prosejeme s kakaem a kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh dáváme střídavě s prosetou moukou do žloutkové pěny. Dobře smícháme.
2. Těsto vylijeme na vyšší, vymazaný a moukou vysypaný plech (asi 27 x 37 cm) a dáme péct. Pečeme při teplotě cca 180 °C po dobu asi 10-12 minut. Po upečení necháme vychladnout.

3. Změklé máslo utřeme s tvarohem a cukrem na krém, kterým potřeme zcela vychladlý korpus. Dáme do lednice.

4. Kaštany rozehřejeme s tukem na mírném ohni a za stálého míchání na tekutou polevu. Polevu necháme zchladnout a pak ji nalijeme a rozetřeme na krém. Necháme ztuhnout v chladu. Krájíme ostrým nožem nahřátým v horké vodě, aby se nám poleva nelámala!

TIP: Polevu na Míša řezy děláme z Kaštanů, protože má výrazně jinou chuť než ostatní čokoládové polevy. Pokud si chceme ale přípravu zjednodušit nebo neseženeme kaštany, doporučujeme použít Polevu tmavou Dr.Oetker, se kterou se nám Míša řezy také osvědčily.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.