Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • měkký tvaroh 1
  • vejce 1
  • rohlík na kostičky 1
  • hrubé mouky 2 lžíce
  • krupice 2 lžíce
  • špetka soliovoce dle chuti
  • Navrch:
  • tvrdý tvaroh
  • cukr
  • máslo
  • event. šlehačku

Postup

1 Postup přípravy: Zamícháme tvaroh se žloutkem. Do směsi přidáme nakrájený rohlík, mouku, krupici, sůl. Znovu zamícháme a pak přidáváme opatrně sníh z bílku. Z těsta pak rukou (proto hňácum sajrajtum) utvoříme cca 6-8 koulí a na talířku je trochu obalíme ve strouhance, kterou mírně přimačkneme. Vkládáme do neosolené vařící vody na 12-15 minut (podle toho, jak rychle se voda začne po vložení zase vařit). Mezitím si podusíme jakékoliv ovoce - my nejvíc milujeme jablka, ryngle, švestky, můžeme ještě přisladit nebo přichutit jinak, např. skořící apod. Uvařené knedlíky vyjmeme a hned roztrhneme vidličkami na půlky. Na talíř klademe půlky knedlíků řeznou stranou nahoru, na ně dáváme podušené ovoce, tvaroh, cukr, máslo, event. šlehačku - rozhodně není nutné, ale když už si dopřejeme kalorickou bombu, tak ať stojí za to!
2 Z tohoto množství jsou 2 porce. Rodina tyhle knedlíky vyžaduje, protože ovoce v nich není jen vařené a těsto kolem nasáklé. Budou vám chutnat, zkuste!

Mohlo by Vás zajímat

Tvarohové koblihy
Vše smícháme. Pečeme v dostatečném množstvé oleje.
 · 00:30
Pokušení
1 Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a vyškrábeme dřeň, Obojí povaříme v mléce, poté kastrolek sejmeme z plotýnky a lusk ...
 · 00:30 · 01:00
Broskvovo-tvarohové řezy
1. Na těsto ušleháme v míse žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu a šleháme do pěny. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zle...
 · 00:30 · 01:00 · 00:55
Plněné kynuté knedlíky
Postup přípravy: Do mísy rozdrobíme kvasnice, posolíme, promneme je vařečkou a hned jak se začnou roztékat okamžitě je zasypeme částí mouky, přid...
 · 00:30 · 01:00 · 00:55 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...