Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Moučníky > Paví oko
 

Paví oko

Paví oko
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
974x
Autor: neuveden

SUROVINY

Na roládu:
2 žloutky
35 g moučkového cukru
2 bílky
35 g polohrubé mouky
2 PL marmelády
Na tmavé těsto:
5 žloutků
100 g moučkového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 PL kakaa
5 bílků
130 g mletých vlašských ořechů
2 PL strouhanky z piškotů (válečkem rozmačkané)
Na ozdobu:
200-250 ml smetany na šlehání
1 bal Smeta-fixu Dr.Oetker

POSTUP

1. Roláda: třeme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do pěny přidáme sníh a pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček zašleháme mouku. Těsto natřeme na plech vyložený pečícím papírem na obdélník o velikosti cca 25 x 20 cm. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180°C po dobu asi 10-12 minut. 2. Po upečení překlopíme plát těsta na utěrku posypanou moučkovým cukrem. Ještě vlažné těsto natřeme marmeládou a stočíme roládu „na dlouho“. Necháme vychladnout. 3. Tmavé těsto: žloutky, moučkový cukr, vanilínový cukr a kakao třeme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny zašleháme pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček mleté ořechy, strouhanku z piškotů a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. 4. Polovinu tmavého těsta nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyloženou pečícím papírem (jako „U“ tak, že přesahuje přes delší strany formy, čela nevykládáme). Na toto těsto položíme upečenou roládu a zalijeme zbytkem těsta. Těsto uhladíme a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 190°C po dobu asi 20-30 minut. 5. Po upečení uvolníme nožem kratších strany formy a moučník opatrně vyklopíme. Stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. 6. Smetanu ušleháme se Smeta-fixem do tuhé šlehačky. Vychladlý moučník ozdobíme pomocí zdobícího sáčku šlehačkou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.