Perníkové řezy

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • hrubé mouky 150 g
  • medu 150 ml
  • vejce 4
  • prášek do perníku 1
  • tuk a strouhanka na formu
  • čokolády na vaření 50 g
  • tuku 25 g
  • moučkového cukru 50 g
  • citronové šťávy 2 lžičky

Postup

1 Postup přípravy: Med utřeme se žloutky a asi 2 lžícemi vlažné vody, přidáme mouku smíchanou s práškem do perníku a sněhem z bílků. Těsto dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a zvolna upečeme dozlatova. Z čokolády a tuku připravíme ve vodní lázni tmavou polevu a z cukru a citronové šťávy polevu bílou. Vychladlý perník nazdobíme podle vlastní fantazie. Pro slavnostnější příležitosti můžeme ještě dozdobit šlehačkou.

Mohlo by Vás zajímat

Medové řezy - lepší než medovník a hlavně - je toho hodně !!!!! :-)
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly - pokud to lepí, přidáme ještě trochu mouky ). 1.díl těsta - vyválíme na velikos...
Afrika řezy
1. Cukr, olej a vejce v míse dobře rozmícháme. Do druhé mísy prosijeme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a přidáme skořici a oříšky. Mouku smích...
 · 
288.bardějovské řezy od Irena.
Zpracované těsto rozprostřeme na plech klasické velikosti. Syrové těsto potřeme zavařeninou. Pak na nápň utřeme máslo s polovinou cukru a žloutky...
Míša řezy-ty nejlepší
těsto: utřít žloutky s cukrem a 2 lžícemi studené vody, potom přidat kakao, mouku a 0,5 prášku do pečiva, vše promíchat. Ušlehat bílky a sníh při...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...