
Tvarohový koláč s jahodami
SUROVINY
170 g polohrubé mouky
125 g másla
125 g tvarohu
125 g krupicového cukru
jahody dle libosti
2 bílky
2 žloutky
0,5 kypřícího prášku
0,5 sáčku vanilkového cukru
2 asi
0,5 citronu - kůra z
máslo a strouhanka na vymazání formy
moučkový cukr a mouka na poprášení jahod
125 g másla
125 g tvarohu
125 g krupicového cukru
jahody dle libosti
2 bílky
2 žloutky
0,5 kypřícího prášku
0,5 sáčku vanilkového cukru
2 asi
0,5 citronu - kůra z
máslo a strouhanka na vymazání formy
moučkový cukr a mouka na poprášení jahod
POSTUP
Změklé máslo utřete s cukrem a postupně po jednom přidejte žloutky.
Do směsi vetřete tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Zřeďte vlažným mlékem a opatrně promíchejte.
Do čisté mísy prosijte mouku a kypřícím práškem. Nasypte k základu těsta a důkladně promíchejte.
Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).
Bílky ušlehejte do tuha a opatrně vetřete do těsta.
Těsto přeneste do vymazané a strouhankou vysypané formy o průměru 23 cm a poklaďte jahodami, porpášenými trochou mouky.
Pečte asi 30 minut. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem.
Recept "Tvarohový koláč s jahodami" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.