Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Moučníky > Višňové řezy
 

Višňové řezy

Višňové řezy
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
1644x
Autor: neuveden

SUROVINY

Těsto:
250 g měkkého másla (Hery)
250 g moučkového cukru
5 vajec
260 g hladké mouky
1 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
100 ml mléka
2 PL kakaa
Višňový krém:
1 velký višňový kompot (zcezené višně)
1 PL krystalového cukru
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
250 g měkkého másla
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 PL rumu (nebo trochu rum. aroma)
Poleva:
1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker
trochu Polevy světlé Dr.Oetker

POSTUP

1. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, pak po jednom zašleháme žloutky. Následně střídavě zašleháváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme. Vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na půl a do poloviny těsta vmícháme kakao.
2. Světlé těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu o rozměrech cca 26x36 cm a posypeme odkapanými, odpeckovanými višněmi. Na višně nalijeme těsto tmavé. Těsto rozetřeme rovnoměrně po celém plechu a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180°C po dobu asi 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout.

3. Do 300 ml kompotové šťávy (event. dolijeme do 300 ml vodou) přidáme krystalový cukr a prášek vanilkového pudingu – dobře rozmícháme a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme zcela vychladnout.

4. Máslo vyšleháme s vanilínovým cukrem do pěny a následně zašleháme k máslu po lžících višňovou kaši. Za stálého šlehání přilijeme rum a vyšleháme do hladkého krému. Krém natřeme na upečený moučník a uhladíme. Uložíme do lednice vychladit.

5. Tmavou polevu připravíme dle návodu na obalu, nalijeme na moučník a stěrkou (cukrářskou kartou) ji uhladíme. Tmavou polevu necháme ztuhnout. Pak dozdobíme moučník světlou polevou. Moučník necháme opět 1-2 hod vychladit.

6. Krájíme horkým vroubkovým nožem. Uchováváme v chladu.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.