Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Moučníky > Zdravé řezy
 

Zdravé řezy

Zdravé řezy
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
3396x
Zdravý recept
Zdravý recept
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
300 g polohrubé mouky
250 g cukru
3 hrnky ovesných vloček (nejlépe EMCO)
1-2 lžíce sody
1 vejce
0,25-0,5 hrnku slunečnicového oleje
750 ml podmáslí nebo kefíru (případně i mlékem zředěný jogurt)
další přísady podle varianty

POSTUP

Postup přípravy: Nejprve dobře smíchejte vše sypké a poté přidejte vše tekuté a opět dobře promíchejte, vzniklé těsto nalijte na vymazaný plech a uhlaďte, pečte při 180 °C cca 30-45 min. (záleží na tloušťce těsta)
Varianty: 1. Kakaový: přidáme 1-2 zarovnané lžíce kakaa (prášku) nebo 3-4 lžíce např. Granka apod., nahrubo nasekanou čokoládu - můžeme přidat i rozinky a posypat strouhanou čokoládou

2. Mocca: přidáme 6 lžic cappuccina, 2 lžičky rozpustné kávy, před vložením do trouby trochu posypeme rozpustnou kávou (ne moc, jen na ozdobu - bylo by to hořké).

3. Falešný ovocný: místo obyčejného podmáslí či kefíru použijeme jejich ochucené varianty nebo jogurtový nápoj

4. Sušený ovocný: přidáme nadrobno nasekané sušené ovoce (švestky, meruňky, ananas, papaya).

5. Ovocný: buď do suché směsi, nebo až když těsto rozprostřeme na plech, přidáme (posypeme) čerstvé ovoce (borůvky, jahody, třešně, rybíz).

6. Kokosový: přidáme 3-4 lžíce strouhaného kokosu, balíček vanilkového cukru, na plechu posypeme čokoládou nebo Grankem (labužníci mohou nahradit část podmáslí či kefíru smetanou -ale už to nebudou Zdravé řezy).

7. Dvojbarevný: hotové těsto rozdělte na dvě půlky a do jedné ještě přidejte 2 lžíce Granka, těsta pak můžete lít na plech najednou a jemně je promíchat (mramor) nebo nejprve jedno a na něj druhé (dvoupatrák) nebo si ustřihněte dostatečně široký kus pečícího papíru, dejte ho doprostřed plechu a nalijte na každou polovinu jeden druh těsta (když by těsto podtékalo proužek pečícího papíru přitiskněte ho k plechu).

8. S náplní: pokud uděláte těsto vyšší, můžete ho rozpůlit a naplnit např. (marmeládou, krémy, hustším pudinkem).
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.