Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Nakládané > Americké pikantní okurky.
 

Americké pikantní okurky.

Americké pikantní okurky.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1667x
Autor: neuveden

SUROVINY

asi 8-12cm
ru 1 lžíce celých pepřů 4 rozdrobené bobkové listy 1-2 hrstě listů z višňového stromu nebo z dubu
dobře omyté 3 l vody 170ml bílého octa 7,5 lžic hrubé nakládací soli
propíchaných špejlí 1 velká hlava česneku oloupaná a na hrubo posekaná 250ml na hrubo nastrouhaného čerstvého křenu 1 velká cibule nakrájená na 12mm plátky 1 hrst okvětí kopru 2 lžíce žlutých hořčičných semínek 2 lžíce na hrubo rozdrcených semínek koriand
květové konce odstraněné a propíchané špejlí 1-2 hrstě pfeferonek
Na 3,6 litrů 2kg malých okurek

POSTUP

Ve velké míse smíchat okurky, pfeferonky, česnek, křen, cibuli, hořčičná semínka a semínka koriandru, pepře, bobkové listy a listí ze stromu. Vše dobře promíchat a nacpat do čtyřlitrového kameninového hrnce, nebo lahve se širokým otvorem. Ve džbáně smíchat 4 l vody se solí, a míchat až se sůl rozpustí. Přidat ocet. Přikrýt směs okurek malým talířkem a na něj položit umytý kámen, nebo něco těžkého. Přilít dostatečně nálevu tak, aby překrýval okurky o 5cm. Přikrýt vše čistou utěrkou a nechat stát při pokojové teplotě po 4-7dní. Dávat pozor, aby okurky byly stále ponořené. Každý 1-2 dny sebrat povrchní šum. Okurky jsou hotové, když jejich venkovní barva je přibližně stejná jako vnitřní. Vydrží přikryté v chladničce po 1 měsíc, ale začnou měknout, aniž by jste přidali dostatečné množství listí. Chcete-li osvěžit chuť nálevu, tak vše přecedit, vyhodit koření, přidat nové, svařit nálev a nechat ho vychlanout. Naskládat okurky a zeleninu zpět do lahvě a zalít je novým nálevem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.