Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Nakládané > Arabské pikantní zelí kvašené
 

Arabské pikantní zelí kvašené

Arabské pikantní zelí kvašené
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
2415x
Autor: wikki

SUROVINY

zelí hlávkové:
kmín:
0,5 balíček
česnek:
100 g
řepa červená:
ocet:
2 lžíce
sůl:
1 lžíce
5 ks chilli papričky: sušených
voda:
0,5 l
mrkev:
5 ks

POSTUP

Zelenou hlávku rozkrojíme napříč, vykrojíme košťál a zelí
rozkrájíme na osminky. Připravíme si vařící osolenou vodu, kde
osminky zelí blanšírujeme, vyjmeme a ještě teplé vkládáme do 3
litrové skleněné láhve po vrstvách, které vždy posypeme kmínem,
oloupanou nakrojenou mrkví, několika stroužky česneku a chilli
papričkou. Jednotlivé vrstvy vždy dobře stlačíme ke dnu nádoby.
Červenou řepu uvaříme ve slupce, vychladlou oloupeme,
rozkrojíme na silné plátky a také jí prokládáme vrstvy zelí. Když se
nádoba zaplní, navrch položíme ještě asi 3 plátky červené řepy a
vše ještě jednou stlačíme a slijeme všechnu šťávu z nádoby. Potom
dolijeme osolenou a okyselenou vodou tak, aby zelenina byla
pokryta. Nálev musí být ostrý, ale nesmí převažovat ani slaná ani
kyselá chuť. Podle stěn nádoby zeleninu propícháme dlouhým
nožem, kterým dosáhneme až na dno, což také napomůže
kvasnému procesu. Nádobu pokryjeme novým sáčkem z mikrotenu,
který připevníme gumičkou. Postavíme na teplé místo a podložíme
miskou, neboť při kvašení dochází k přetékání šťávy z nádoby. Po
několika dnech můžeme pozorovat bublinky, vycházející ze dna,
kde je zelenina pod největším tlakem k povrchu nádoby, tím
vidíme, že zelenina kvasí. Pak už záleží na nás, po vlastním
uvážení a ochutnání, kdy zelí přendáme do chladničky a začneme
konzumovat. Je dobré denně dolít nádobu osolenou vodou, aby
vršek zelenin neosychal.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.