Beanovi utopenci
Suroviny
na 20 porce
- buřtů či špekáčků 20 ks
- cibule (mnoho)
- sklenice steril. papriky
- sklenice dlouhých feferonek
- sklenice kyselých okurek
- octa 1 l
- vody 1 l
- pepř bílý mletý
- cukru 4 lžičky
- soli 2 lžičky
- celého pepře 10 kuliček
- kuličky nového koření 4
- kousků bobkového listu 10
- hřebíčku 4 ks
- špetku anýzu, fenyklu, tymiánu a libečku
- kulatých feferonek extra pálivých 8 ks
- jalovce 4 ks
- mletého pepře 1 lžička
- oleje 1 lžička
Postup
1 Nálev:
2 Ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.
3 Utopenci:
4 Buřty oloupeme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich kus papriky, tenký plátek kyselé okurky a půl kolečka cibule. Dno sklenice vysteleme cibulí, pak dáme vrstvu utopenců, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule, utopenci, cibule, ...
5 Finále:
6 Teplý nálev (ne horký, ne studený) nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Poté zavíčkujeme (nebo igelit s gumičkou) a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.
Mohlo by Vás zajímat
Postup: Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku ...
· 00:20
1. Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, proložíme cibulí a naskládáme do sklenic.
2. Směs koření,octa a vody,dovedeme k varu a ihned zalijeme ...
·
Kabanos nakrájíme na špalíčky, proložíme pálivými papričkami a cibulí, pokrájenou na kolečka. Zalijeme nálevem a necháme uležet....
·
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzeninu oloupeme a podélně nařízneme. Do vzniklého otvoru zasuneme plátek cibule a přitiskneme. Do skleni...
·
Komentáře