Bezvadné nesterilizované čalamádové zelí

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

Postup

1 Postrouháme zelí (strouhám to na kuchyňském robotu), prosolíme 5 KL soli.
2 Ocet, cukr, olej deko rozehřát (aby nebylo vroucí) a nalijeme do postrouhaného zelí.
3 Všechno dobře rukama promícháme, zelí částečně pomačkáme a plníme do sklenic a uzavřeme.
4 Sklenice plníme tak 2-3 cm pod okraj (ne úplně plné).
5 Uložíme do chladné místnosti. Není potřeba sterilizovat.
6 Z této dávky je asi 12 sklenic (Omnia).
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika

Mohlo by Vás zajímat

červená řepa se zelím - taaak žravá!!!
Uvařenou a schladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka. Zelí a cibuli smícháme a povaříme v n...
Pikantní zelí
Smíchat dohromady, nechat uležet 1 hodinu a plnit do sklenic. Zavíčkovat a uložit do spíže.
Domácí kysané zelí
Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí sm...
Salát z červené řepy a bílého zelí
Uvaříme řepu, oloupeme ji a nastrouháme na hrubém struhadle. Nálev přibližně 10 minut povaříme a 2 minuty v něm spaříme nakrájené zelí. Přidáme ř...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...