Brusinky s hruškami a jablky

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Brusinky přebereme, opláchneme a necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Uvedeme do varu sklenici vody s citronovou šťávou a vložíme do ní připravené ovoce. Povaříme asi 5 minut a scedíme. Z cukru a 0,75 vody v níž se vařilo ovoce, připravíme sirup. Uvedeme jej do varu, vsypeme povařené ovoce a na mírném ohni vaříme, až ovoce zesklovatí (30 minut). Když brusinky klesnou ke dnu, odstraníme pěnu. Sedm minut před koncem vaření vložíme hřebíčky, pomerančovou kůru (osmaženou v cukru) a promícháme. Zavařenina je hotová pokud na chladném talířku rychle rosolovatí. Horkým ovocem plníme zavařovací sklenice, rychle zavíčkujeme, převrátíme dnem vzhůru a přikryjeme dekou, aby zavařenina rovnoměrně chladla. Uchováváme na tmavém, chladném místě.

Mohlo by Vás zajímat

Dýňový džem s jablky
1. Připravíme si ovoce – jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dužninu dýně nakrájíme na drobné kostičky. Kousky dýně i nastrouhaná jablka dáme ...
Brusinkový džem s koňakem
1. Brusinky přivedeme společně s vodou a cukrem za stálého míchání k varu. Vaříme cca 10 minut. 2. Přimícháme Gelfix Klasik 1:1 a za stálého mí...
Kečup rychle a jednoduše
Omytá rajčata nakrájíme a rozvaříme s oloupanými jablky bez jadřince a cibulí v trošce vody. Necháme vychladnout a rozmixujeme s kořením. Rozmix...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...