Čalamáda ze zelených rajčat

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • zelených rajčat 5 kg
  • soli 250 g
  • cukru 250 g
  • koprů 6
  • několik stroužků česneku
  • zrn černého pepře 20
  • marináda (300ml oleje
  • octu). 400 ml

Postup

1 Umytá rajčata nakrájíme na kolečka. Posypeme cukrem a solí. Ponecháme dvě hodiny. Ocedíme. Potom rajčata zalijeme marinádou, přidáme kopr, česnek a černý pepř. Všechno dobře promícháme, naplníme sklenice, které zavřeme víčkem a sterilujeme 5 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Nakládaný hermelín
Namazané a slepené hermelíny skládám do 5 litrové lahve od okurek, na dno se vejdou 3 již zníněné Sedlčanské hermelíny (jsou menší), do děr co vz...
Čalamáda tekvicová
Zmiešame nastrúhanú tekvicu, cibulu a feferonky nakrájané na kolieska, papriku pokrájanú na pásiky. Pridáme cukor, nakladač a ocot, dobre premieš...
`sluncem` sušená rajčata
Rozkrojit rajčata napůl po délce. Naskládat rajčata (řeznou stranou nahoru), česnek, feferonky a bazalku na mřížku položenou nad plechem. Posolit...
Čalamáda
Dáme vařit nálev z octu, vody, oleje, deka a cukru. Přidáme papriky (3 min předem povařených), rajčata (5 min povařených), cibuli (5 min povařené...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...