Hříbky v octě

0 hodnocení00:15velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Hříbky očištěné
  • sůl - 15g/l vody
  • vroucí voda
  • vinný jablečný ocet
  • bobkový list
  • čerstvý tymián
  • koriandr
  • nové koření
  • černý pepř
  • hermeticky uzaviratelné sklenice

Postup

1 Očištěné hříbky na 3 minuty do osolené vroucí vody, nechte okapat, osušte.
2 Zavařovací sklenice naplňte hříbky asi do poloviny, zhřejte vinný jablečný ocet
3 a dolijte sklenice až po okraj, do každé sklenice přidejte snítku čerstvého
4 tymiánu, několik zrnek koriandru, nového koření a pepře, 1 bobkový list.
5 Sklenice hermeticky uzavřete.
6 Hříbky se musí marinovat nejméně 8 dní, podávají se k masitým předkrmům,
7 minutkám z masa, ale hodí se i jako jednohubky k aperetivu.

Poznámka

Tip: Houby nikdy neomývejte, max. otřít vlhkým hadříkem, ztratily by vůni.

Mohlo by Vás zajímat

Cibulky v octě
V obchodě nebo z vlasní úrody vybereme ty nejmenší cibulky, které bychom v běžných receptech zpracovávali po desítkách. Oloupeme svrchní slupky a...
01:15
Rajčata v octě
1. Rajčata omyjeme a necháme oschnout. Každé rajče 10x propíchneme párátkem a vložíme do připravených sklenic. 2. Cibulky oloupeme a nakrájíme ...
01:15 · 
Višně v octě
Vypeckujeme asi kilogram višní ( nejlepší jsou třešňovišně ), dáme je do porcelánové misky, přidáme 70 dkg cukru a zalijeme buď vinným octem, neb...
01:15 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...