Nakládaný hermelín se špekáčkama

0 hodnocení00:20
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Hermelín špekáčky DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny) cibule (hodně) česnek, ocet, bobkový list, nové koření, celý pepř, nakládaná kapie i s nálevem Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs) feferonka já jsem použil sterilizovanou) olej

Postup

1 Připravil jsem si nálev - přiměřeně vody ve které jsem rozvařil (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množství cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z DEKA byla super)- nechal jsem prochladnout; hermelín jsem nakrájel na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovnal jsem je do nádoby, prokládal jsem česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé jsem to potom zalil prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, taky jsem použil nálev z kapie a trochu oleje.
2 Protože Hermelín i buřty byly nakrájeny na malé kousky (rovnou na sousta), odlil jsem trochu nálevu a celé jsem to mohl podávat jako salát.
3 CO je to DEKO a jeho náhrada - je to směs kořeni a soli, který se používá při přípravě nálevu pro nakládání okurek nebo jiné zeleniny a hub. Hlavní surovinou je určitě sůl a potom hořčičné semínko, dále je uvedena už jenom směs koření, možná trošku cukru (nebo náhradní sladidlo), protože přidáním octa potom vznikne nálev, který je hodně podobný nálevu na nakládání okurek. Takže: Deko bych nahradil tak, že bych ve vodě svařil uvedené suroviny s přidáním koření, které už je uvedeno v receptu. Musí vzniknout podobně dobrý, slanokyselý kořeněný nálev, jako je průmyslově vyráběná směs DEKO. Doporučená příloha: pečivo, pivo

Mohlo by Vás zajímat

červená řepa se zelím - taaak žravá!!!
Uvařenou a schladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka. Zelí a cibuli smícháme a povaříme v n...
Pampeliškový med
Květy na přípravu medu by se měly trhat ráno, hned po otevření květu. Květy pampelišky propláchneme pod vlažnou tekoucí vodou, dáme do hrnce a ...
Jak uchovat křen
Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme se všemi přísadami na kašičku, kterou naplníme skleničky od dětských přesnídávek a uzavřeme. Křen vydrží ...
Pampeliškový sirup
Citrón dobře omyjeme a společně se slupkou nakrájíme na kolečka. Květy pampelišky dáme do hrnce, přidáme nakrájený citrón, zalijeme vodou a při m...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...