Nakládaný hermelín z Receptáře
Suroviny
na 4 porce
- hermelíny 4
- feferonky 2
- bobkové listy 2
- jalovce 15 kuliček
- rozmarýnu 1 kávová lžička
- tymiánu 1 kávová lžička
- na špičku nože sladké papriky
- na špičku nože černého pepře
- česnek
- olej
Postup
1 Hermelíny podélně rozřízneme, každý plátek poklademe 1 rozkrájeným stroužkem česneku a posypeme rozemletým kořením. Kolečka vrstvíme na sebe do láhve se širokým hrdlem. Vrstvy proložíme ještě 2 feferonkami a 2 bobkovými listy. Vše zalijeme stolním olejem. Zavřenou sklenici necháme nejméně 24 hodin uležet v lednici.
Mohlo by Vás zajímat
Namazané a slepené hermelíny skládám do 5 litrové lahve od okurek, na dno se vejdou 3 již zníněné Sedlčanské hermelíny (jsou menší), do děr co vz...
V oleji rozmiesame grilovacie korenie. Hermeliny pozdlzne rozkrojime a potrieme cesnakom. Cibulu nadrobno nasekame a rozdelime na 5 dielov. Na dn...
· 00:30 ·
Hermelíny (pokud možno levné, třeba lehce před projitím záruční doby) rozbalíme a postupně vkládáme do sklenice a proléváme směsí oleje a koření,...
· 00:20 ·
Hermelíny rozkrojíme podélně. Jednu polovinu natřeme zevnitř provensálskou pastou (nebo posypem provensálským kořením), druhou natřeme česnekovou...
· 00:20 · · 00:20
Komentáře