Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Nakládané > Pampeliškový med základní
 

Pampeliškový med základní

Pampeliškový med základní
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1411x
Autor: neuveden

SUROVINY

200 velkých květů pampelišky
1 l vody
1 kg cukru
1 pomeranč
1 citrón

POSTUP

Květy s nakrájeným ovocem (plátky) vložíme do vody, přivedeme k varu a asi půl hodiny vaříme. Poté necháme den odstát (ne v teple, ale ani v ledničce). Druhý den to všechno přecedíme přes plínu nebo gázu, přidáme cukr, rozmícháme, při míchání přivedeme k varu a potom asi 2 hodiny stále vaříme a mícháme a sbíráme z toho žlutou pěnu, která je k vyhození (dobu určujeme podle vody - když je třeba, vaříme i déle, nebo naopak míň). Po skončeném vaření hned nalejeme do ohřátých sklenic a zakryjeme... Za tři dny už si můžeme mazat med kolem pusy!!!

Výborné do čaje, uskladněné mimo světlo se nekazí (počítá se to na roky), zdravé a chutné; též milý dárek pro někoho blízkého (vyrobí-li se toho dostatek). Obměny výrobního postupu možné...
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.