Sladká zelenina

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • červené papriky 5 kg
  • soli 250 g
  • cukru 500 g
  • octu 1 l
  • černého pepře 5 g
  • bobkových listů (dle přání 200ml oleje 5 ks
  • celer
  • mrkev
  • květák).

Postup

1 Umytou a očištěnou papriku se nakrájíme na čtvrtiny. Uložíme do nádoby a rovnoměrně posypeme solí a cukrem. Tak ponecháme 8-12 hod. Ocedíme šťávu a papriky uložíme do sklenice. Můžeme také přidat mrkev, celer a květák, vše umyté a nakrájené. Marinádu připravujeme ze směsi z octu (dle přání i oleje), černého pepře a bobkového listu. Vzniklou marinádu zahříváme do varu. Ihned ji doléváme do sklenic se zeleninou, zavíčkujeme a obracíme dnem vzhůru. Takto sklenice stojí dokud nechytnou.

Mohlo by Vás zajímat

Kvašená zelenina neboli pickles
Zeleninu nastrouháme.Vše smícháme, osolíme. Propracujeme tak, aby zelenina pustila šťávu. Napěchujeme do velké skleněné nádoby. Necháme při pokoj...
Naložený romadur
Sýr Romadur příčně nakrájíme přibližně na 0,5 cm kousky. Kromě sklenice potřebujeme i 0,7 litrovou zavařovací sklenici. Smícháme ocet, vodu, ol...
 · 00:45 · 
Naložený hermelín ala jamajka
Hermelíny rozkrojíme podélně. Jednu polovinu natřeme zevnitř provensálskou pastou (nebo posypem provensálským kořením), druhou natřeme česnekovou...
 · 00:45 ·  · 00:20
Kvasená zelenina
Zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen,...) očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle (slzičky), dobre presolíme a premiešame. Natlačíme do sklenenej ...
 · 00:45 ·  · 00:20 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...