Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Nakládané > Zelný kvašený salát na zimu
 

Zelný kvašený salát na zimu

Zelný kvašený salát na zimu
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1607x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 hlávka zelí
5 cibulí
10 stroužků česneku
2 mrkve
3 feferonky (mohou být i sušené)
3 kávové lžičky podravky
3 kávové lžičky soli
Zálivka:
1 litr vody
3 lžičky hladké mouky

POSTUP

Listy zelí nakrájíme na větší čtverce, cibuli na větší půlměsíce, mrkev nastrouháme na dlouhé nudle. Vše smícháme, napěchujeme do velké sklenice (nejlépe třílitrové) až po okraj. Ve vodě rozmícháme mouku a touto zálivkou napěchované zelí zalijeme. Mouka se přidává proto, aby se urychlilo kvašení.

Sklenici uzavřeme nebo ji přikryjeme talířkem a uložíme k teplu. Po třech až pěti dnech by měl být salát nakvašený. Pak sklenici uložíme v chladu. Tím přerušíme proces kvašení a salát vydrží celou zimu – pokud ho nesníte. Je vynikající, chuť by měla být kyselá, mírně pálivá a kvašená. Stejným způsobem můžete naložit i kedlubny.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.