
Bezinková šťáva nevařená - lisovaná
SUROVINY
1 litr čisté šťávy
1,5 litru vody
40 g kyseliny citrónové
1 kg pískového cukru
sáček Petolu.
1,5 litru vody
40 g kyseliny citrónové
1 kg pískového cukru
sáček Petolu.
POSTUP
Zralé, tmavé bezinky opláchneme,otrháme od střapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Odváženou šťávu nalijeme do nerezového hrnce,přidáme převařenou studenou vodu, kyselinu a cukr a za občasného míchání necháme v chladu do druhého dne. Potom přidáme Petol, který jsme rozpustili ve trošce šťávy a přecedili přes sítko. Dobře promíchanou šťávu nalijeme do lahví, uzavřeme a uložíme v chladnu. Kontrolujeme !
Recept "Bezinková šťáva nevařená - li..." porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.