Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Nealkoholické nápoje > Řecké frapé
 

Řecké frapé

Řecké frapé
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
2
Časová náročnost
30 min.
Počet zobrazení
3x
Autor: neuveden

SUROVINY

Tento druh kávy je v létě velmi osvěžující a v posledních letech si z Řecka našel cestu (díky turistům) do celé Evropy. Frapé se může připravit sladké i hořké, s mlékem i bez, jak je komu po chuti

POSTUP

Americká limonáda



Na jednu sklenici potřebujeme porci malinového sirupu, asi 50 gramů kompotovaného ananasu, citrónovou šťávu (asi dva centilitry) i plátky citrónu, deci pomerančového džusu (lepší je ale čerstvě vymačkaný pomeranč) , deci a půl sodovky a led.



Do vysoké sklenice dáme několik kostek ledu, přilijeme malinový sirup, přidáme rozkrájené kolečko ananasu, potom opatrně přilijeme pomerančový džus a nakonec po skle dolijeme sodovkou tak, abychom zachovali barevné odstínění nápoje (červený sirup, oranžový džus, průhledná sodovka). Nakonec ozdobíme třemi tenkými plátky citrónu. Podáváme s vysokou limonádovou lžičkou.



Řecké frapé



Tento druh kávy je v létě velmi osvěžující a v posledních letech si z Řecka našel cestu (díky turistům) do celé Evropy. Frapé se může připravit sladké i hořké, s mlékem i bez, jak je komu po chuti.







Do vysoké (tři decilitry) sklenice dáme porci rozpustné kávy a zalijeme necelým decilitrem studené vody (pokud sladíte, přidejte do této fáze i krystalový cukr). Do směsi ponoříme metličku (buď speciální na frapé nebo na šlehání mléka do kapučína) a ušleháme pěnu. Měla by být hustá (zkouška při překlopení sklenice tam musí držet). Chceme-li frapé se smetanou, teď je čas ji tam přidat. Pak do sklenice vhodíme několik kostek ledu a dolijeme hodně studenou vodou. Podáváme s brčkem. Pozor, i když je to nápoj velmi osvěžující a lahodný, přece jen je to káva!
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.