
Chléb faraonů
SUROVINY
Suroviny:
500 g pšeničné hrubé mouky, prositá
15 g droždí
několik lžíc vlažné vody na kvásek
5 lžíc horké vody (na oživení sušených rajčat)
1 lžíce hrubé soli
1 lžíce olivového oleje
500 g pšeničné hrubé mouky, prositá
15 g droždí
několik lžíc vlažné vody na kvásek
5 lžíc horké vody (na oživení sušených rajčat)
1 lžíce hrubé soli
1 lžíce olivového oleje
POSTUP
Postup přípravy:
Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme ještě olej a rozpracujeme dobře rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Malým množstvím oleje ještě potřeme povrch bochánku vytvořeného z těsta a necháme kynout, až nabude asi dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na osm stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlusté placky, poprášíme moukou a necháme je ještě půl hodiny v teple a klidu trochu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu, v maximálně vyhřáté troubě (230°C), asi po dobu 10 minut - až jsou zlatavé a hezky se nafouknou.
Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme ještě olej a rozpracujeme dobře rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Malým množstvím oleje ještě potřeme povrch bochánku vytvořeného z těsta a necháme kynout, až nabude asi dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na osm stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlusté placky, poprášíme moukou a necháme je ještě půl hodiny v teple a klidu trochu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu, v maximálně vyhřáté troubě (230°C), asi po dobu 10 minut - až jsou zlatavé a hezky se nafouknou.
Recept "Chléb faraonů" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.